fredag 12. oktober 2012

Snu bakovervendt sete?!

 Jeg vil at Lykkeliten skal sitte sånn lengst mulig, men hun klager hver gang jeg setter hun inn, så jeg får inntrykk at hun ikke sitter så godt, hun er lang så det kan være noe med det. Hun er 2år men man skal vel egentlig sitte bakovervendt til man er 4 år?!Hvor lenge satt barnet ditt bakovervendt?!
Er det greit og snu det når barnet er 2 år gammel?
 
 
 
 
Håper dere kan gi meg noen gode råd.
 
God kveld
 
Klem Lene


4 kommentarer:

 1. Vi snudde setet da dattra vår var 2 år,hun satt rett og slett ikke noe godt.Alt for trangt for bena,og hun bare klaga så å kjøre bil var et mareritt.

  SvarSlett
 2. Vi kjøpte nytt sete til Matheo da har ble 3 år pga lillebror.. Så nå sitter han i det største sete. Mest pga plass egentlig. Matheo kan ikke sitte bakover når mannen min sitter foran

  SvarSlett
 3. Jeg tror nok vi også kommer til og snu sete hennes nå.

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg jobber med bilstoler og har vært på flere kurs angående dette temaet. Et barn skal kunne sitte bakovervendt til det er fire år. Bena vil bli "krøllete" men dette har de bare godt av! Ville absolutt ignorert dette problemet, barnet tar ingen skade av dette, bare tenk at et bakovervendt sete er fem ganger sikrere enn et forovervendt. Hvilket barnesete har du? Hvis dette er et stort problem ville jeg gått til en forhandler og fått prøvet ulike typer, og sett hvilket hun passer best i :) man kan ikke sette en pris på barnets sikkerhet.
  Det er veldig trist at dette temaet blir såpass lite diskutert. Det er snakk om liv og død, lammelse eller frisk. Ulykker skjer sjelden, men man vet aldri når og hvem den rammer.
  Inger, det å plassere et barn på tre år i det største setet (sitter da med selen fra bilen) er absolutt ikke anbefalt, man burde vente til barnet er minst fire år da det enda ikke er helt utviklet og klar for dette. Britax har for eksempel flere stoler som er like "små" som det største setet, med egne seler som er mer sikkert og tilpasset en treåring.
  Det verste jeg vet er personer som kommer for å kjøpe et bilsete som setter en maxpris på setet til for eksempel 3000 kr, er barnet ditt bare verdt 3000 kr? Veldig trist.. (Det var forresten et retorisk spørsmål)

  SvarSlett